Ekonomija

Sezona slična prošlogodišnjoj: Svi nade polažu u avgust

U hotelskom smještaju boravi 14.172, a u privatnom smještaju 42.370 turista. Ukupni indeks je 100, za hotele 101, za privatni smještaj 100, što potvrđuje ocjenu da je po broju turista sredina glavne sezone istovjetna sa prošlogodišnjom.

U kampovima je malo više turista (za 6 odsto), u odmaralištima manje za jedan odsto, u hostelima manje za 12 odsto, ali ovi vidovi smještaja ne utiču bitno na obim turističkog prometa (ukupno 890 turista ili nešto više od 1,5 odsto).

“U ovom periodu najveći broj turista stiže nam iz Rusije, Srbije i ostalih djelova regiona. Više turista u odnosu na ranije godine je iz Zapadne Evrope (Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Italija), a interesantno je napomenuti da nam određeni broj turista stiže i iz Kine, Izraela i Švedske. Zahvaljujući odličnoj avio konekciji u Budvi se povećao i broj turista iz Holandije”, kazala je Darja Marović, PR menadžerka TOB.

Dobri rezultati

U hotelskoj grupi „Budvanska rivijera“ bilježe dobre rezultate fizičkog obima prometa sa boljim pokazateljima u odnosu na prošlu godinu.

“Na nivou polugodišnjeg presjeka ostvarenih rezultata u kompaniji promet je povećan za 7 odsto u odnosu na prethodnu turističku sezonu. U julu ove godine već je ostvareno preko 100 hiljada noćenja, što premašuje rezultate prošlogodišnjeg jula za oko dva odsto. Osim fizičkog obima prometa, evidentni su i bolji pokazatelji finansijskog obima prometa, pa su u prvih šest mjeseci tekuće godine prihodi od prodaje aranžmana veći za 13 odsto, a vanpansionski prihodi veći za 14 odsto u odnosu na uporedni prošlogodišnji period”, podaci su koje je Pobjeda dobila iz PR službe HG „Budvanska rivijera“.

U hotelima ove kompanije sa 3800 kreveta (Turističko naselje „Slovenska plaža“, „Aleksandar“ i Mogren u Budvi, „Palas“ i „Kastel Lastva“ u Petrovcu) u dosadašnjem toku sezone dominiraju turisti iz Rusije, Francuske i Srbije, uz primjetno povećanje prometa sa tržišta Švedske, Finske, Danske, Holandije, Italije, Poljske, Slovačke, Turske.

Sezonu u ovoj kompaniji, koja je nešto uspješnija od prošlogodišnje, karakteriše i veliki broj „last minute“ rezervacija, što objašnjavaju socio-ekonomskim dešavanjima koja su interaktivno vezana za prodaju aranžmana.

Send this to a friend