Ekonomija

Skandal: Neko u Morskom dobru promijenio odluku Vlade

Član Upravnog odbora JP “Morsko dobro” Zeljka Radak-Kukavičić kazala jeDnevnim novinama da su oni donijeli jasnu odluku, te naglasila da je na osnovu nje morao i javni poziv da se objavi.

“Upravni odbor Morskog dobra je donio jasnu odluku i jasno su definisani uslovi. Tu odluku je usvojila Vlada i na osnovu nje je trebalo da se objavi javni poziv”, kazala je Radak-Kukavičić.

Na pitanja čija je greška što nije ispoštovana odluka Upravnog odbora, Radak Kukavičić je jasno odgovorila.

“Onoga ko je pripremao tekst i davao u štampane medije tekst o pozivu. Sada Upravni odbor mora da se sastane i da zauzme stav. Odluku smo jednom donijeli i ona je kao takva morala da bude objavljena. Zašto nije? E, to sad treba da se vidi, kao i to zašto se razlikuje i gdje se razlikuje. Dešava se i greška, ali je ova kasno uočena” objasnila je Radak-Kukavičić.

Prema njenim riječima, ova greška negativno će se odraziti na zakupce koji su javno saopštili svoje ponude na tenderima.

“Mi smo ranije ove godine krenuli u ovu priču kako bi tenderi bili na vrijeme, da ne bi bilo kao prošle godine. Dakle, namjera je bila da mi u martu imamo poznate zakupce. I ovo je sada jako negativna i loša poruka koja je pošla. I sva ova priča kako god sada da se ispravi nije dobra. Ove godine je plan donijet na vrijeme i odluke je donijela Vlada na vrijeme, da bi već 1. maja plaže bile spremne. Vjerujte da nemam riječi”, zaključila je Radak-Kukavičić.

Đurović priznao da je bilo propusta

Direktor Morskog dobra Mihailo Đurović kazao je juče da je zaustavljen postupak vrednovanja ponuda po javnim pozivima za zakup plaža, jer su tvrdili da je prilikom njihove objave došlo do propusta.

“Objavljeni javni pozivi nijesu usklađeni sa Odlukom o objavljivanju javnog poziva za prikupljanje ponuda za zakup djelova morskog dobra. U Odluci kao obavezan sadržaj ponude, za fizička koja konkurišu na tenderu, navedeno je da je neophodno da ponuđač dostavi: potvrdu Poreske uprave da su uredno izvršene sve obaveze po osnovu plaćanja poreza i doprinosa, dok je u Javnom pozivu tražena: potvrda Uprave lokalnih javnih prihoda prebivališta ponuđača da su uredno izvršene sve obaveze po osnovu plaćanja poreza i doprinosa”, navodi se u saopštenju koje je potpisao Đurović.

Zbog nesaglasnosti Javnog poziva sa stavom Odluke zaustavljen je postupak vrednovanja ponuda i informacija o nastalom problemu je dostavljena Upravnom odboru.

Đurović je demantovao medijske navode da je javni poziv za zakup plaža zaustavljen pod pritiskom ili u interesu bilo kojeg učesnika u postupku ili drugog pojedinca.

 

Send this to a friend