Ekonomija

Šljivančanin: Žabljak će za desetak godina biti katun, prolazna stanica i izletiste

“Privatizacija hotela “Jezera” dovela je taj hotel do obične “ruševine”. Hotel u kom su nekada  gostovale svjetske zvijezde danas je gnijezdo pticama i napuštenim ljubimcima. Nemarnost  i jednostavno neodržavanje  hotela “Planinka” takodje je ovaj hotel dovela do faze raspada.  Žičare Savin Kuk i Bosača, bolna su tačka zimskog turizma na Žabljaku. O rekonstrukciji i  puštanju u rad žičare Bosača govori se godinama unazad ali, nažalost, to su samo priče i prazna  obećanja, jer do sada niko nije uložio niti jedan euro”, navodi Šljivančanin.

Kako dodaje, samo ozbiljnim ulaganjima i rekonstrukcijom ove dvije žičare i revitalizacijom smučarskih   staza ovaj zimski centar može krenuti linijom uspona. 

“Po statistici svake godine bilježi se porast broja gostiju na Žabljaku. Da li se stvarno broj povećava ili se statistikom zavarava narod? TO najbolje znaju građani ovog kraja.  Žabljak u ovom trenutku za prestojeću zimsku sezonu neće moći da ponudi apsolutno ništa. Skijališta i žičare koje ne rade, hoteli koji su razrušeni i na ivici propasti, manifestacije na snijegu kojih odavno nema, jasna su slika onoga šta nas čeka u prestojećoj zimskoj sezoni”, navodi Šljivančanin.

Kako zaključuje, ako vlast smatra prethodno navedeno zimskom ponudom “velikog” centra zimskog   turizma onda su odlučili da Žabljak nestane sa turističke mape. 

“Ako se ovim tempom kojim ide  propast Žabljaka, nastavi propadanje, Žabljak će za desetak godina biti katun, prolazna stanica i  izletiste”, poručuje Šljivančanin.

 

 

Send this to a friend