Ekonomija

Torch Platforms: Marko Gvozdenović nema udio u investiciji u Budvi

Budvanska opozicija tvrdi da luksuzni kompleks Torch beach club – Day & Night, izgrađen na nekoliko metara od budvanske Slovenske plaže, pripada Marku  Gvozdenoviću, sinu ministra održivog razvoja i turizma Branimira  Gvozdenovića, što u britanskoj kompaniji negiraju.

“Zbog potpunog i istinitog informisanja crnogorske javnosti ovim putem se obraćamo kao vlasnici kompanije “Torch Platforms Montenegro”, koja je ujedno jedini i isključivi vlasnik privremenog objekta “Torch Beach Club”, postavljenog na dijelu Slovenske plaže u Budvi, u skladu sa svim neophodnim dozvolama, važećim urbanističko-tehničkim uslovima predviđenim Planom objekata privremenog karaktera u zonimorskog dobra Budva, a o čemu smo više puta obavještavali zainteresovano javno mnjenje”, kazali su u kompaniji Torch Platforms UK Ltd.

U toj kompaniji su podsjetili da su u 2015. godini direktno iz Velike Britanije izvršili investiranje sredstava u projekat “Torch Beach Club”,  u iznosu od 1,281,692 eura.

“Sve obaveze za zakup kupališta i lokacije za postavljanje privremenog objekta i obaveze prema opštini Budva izmirene su u cjelosti i na vrijeme.Takođe, navodimo da je operativni gubitak naše kompanije u 2015.godiniiznosio 150.257eura”, tvrde u kompaniju.

Dolazeći na ovo tržište 2013. godine, zajedno sa dotadašnjim  zakupcima, učestvovali su i pobijedili na tenderu za predmetnu lokaciju. Sve svoje obaveze, prema partnerima-prethodnim zakupcima, regulisane ugovorom o partnerstvu koji je i ovjeren od strane notara, tvrde da su ispoštovali do kraja i u svemu. 

“Na aktuelnom tenderu za kupališta u Budvi, ponovo smo zajedno učestvovali i podnijeli zajedničku ponudu. Kao ozbiljna kompanija i ozbiljni ljudi sa internacionalnim iskustvom i dugogodišnjim  poslovnim ugledom, koji se ne bave biznisom po prvi put – uložili smo značajna sredstva da bi napravili kvalitet koji je svako mogao da vidi, naravno pri tome poštujući sve važeće propise i standarde. Mislili smo da je u interesu svakoga da Slovenska obala dobije jedan takav reprezentativan objekat kakav je “Torch Beach Club””, objasnili su u toj britanskoj kompaniji.  

Navode da su na aktuelnom Javnom pozivu za prikupljanje ponuda za zakup kupališta prema Planu objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra od 30. decembra prošle godine, učestvovali zajedno sa partnerima, prethodnim zakupcima lokacije. 

“Odmah nakon naše zajedničke ponude koju smo predali  29. januara 2016. godine u 10:37 sati (rok je isticao u 11:00 istog dana), podnijeta je još jedna, nova ponuda. Izvjesni gospodin Dejan Nikolić je predao svoju ponudu za istu lokaciju, nekoliko minuta poslije nas. Zbog opravdanih sumnji koje imamo, tražimo, i tražićemo da nadležne institucije ispitaju: ko je gospodin Nikolić i da li on ima zaistafinansijske mogućnosti da ulaže novac u lokaciju, te koje ga prethodno znanje i iskustvolegitimiše da vodi ovakav posao? Odnosno da li je njegovo učešće na tenderu imalo neki drugi cilj? Ko stoji iza gospodina Nikolića? Kako je obezbijedio neophodnu bankarsku garanciju za učešće na tender”, upitali su u toj kompaniji.

Oni su zamolili nadležne organe da cio slučaj detaljno ispitaju.

“Za sve gore navedeno mi i naša kompanija stojimo na raspolaganju svim nadležnim institucijama za sve potrebne informacije”, istakli su.

Torch Platforms UK Ltd pita i kakve veze ima sa navodnim poništenjem tendera  za kupališta.

“Stvarno nam je teško shvatljivo ovakvo širenje neistina osim da iza njih stoje maliciozne insinuacije pojedinaca kojiimaju za cilj da nanesu nenadoknadivu štetu imenu i ugledu naše kompanije. Želimo da se javno izvinimo gospodinu Marku Gvozdenoviću što se njegovo ime i ime njegove porodice pominje u kontekstu našeg poslovanja. Kao što smo i prije izjavili – gospodin Marko Gvozdenović nema nikakav udio niti finansijski interes u našoj investiciji”, kažu u toj kompaniji.

Crnu Goru vide kao državu u kojoj žele da provedemo značajno vrijeme, zemlju u kojoj su zasnovali biznis, “ne samo radi profita, već i da mi i naša djeca normalno i bezbjedno boravimo, napravimo sebi drugi dom. Očigledno – nekom smetamo i nijesmo dobrodošli” 

“Zbog tretmana koji smo doživjeli, zakazali smo hitan sastanak sa Ambasadorom Velike Britanije u ponedeljak, čiji visoki predstavnik je i otvorio naš objekat. Za pojedince i medije koje prenose i šire neistinite informacije, već smo se obratili našoj advokatskoj kancelariji u Londonu i u dogovoru sa njima iskoristićemo sva raspoloživa pravna sredstva kako bismo zaštitili svojaprava i ugled kompanije”, poručili su u Torch Platforms UK Ltd.

Send this to a friend