Ekonomija

Uskoro otvaranje Avanturističkog parka Crno jezero

Menadžer parka Jelena Vuksanović je za agenciju MINA-business kazala da će on početi da radi kada snijeg okopni i kada sve pripreme za avanturistički sadržajan boravak budu završene.

“Želimo da naš turistički proizvod bude sinonim za kvalitetan sadržaj, visoki nivoi usluge i inovativnost u ovom planinskom sadržaju u Crnoj Gori“, rekla je Vuksanović. 

U sklopu Avanturističkog parka, ove godine će se u ponudi naći park sa avanturističkim stazama za odrasle, park sa stazama za djecu, popularni zip-line, (spust sajla) i sadžaj free fall (za adrenalinski slobodan pad).

Kada su u pitanju cijene, Vuksanović je precizirala da će za djecu do sedam godina boravak u naselju Avanturističkog parka iznositi šest eura, od osam do 14 godina osam, a za starije devet eura.

Cjenovnik, kako je objasnila, ne obuhvata zip-line i free fall. 

“Ovog ljeta posjetioce Avanturističkog parka Crno jezero očekuju promocije zdravih prirodnih voćnih pića, sportska takmičenja i zabave za mlade, kao i svakodnevne sadržajne aktivnosti”, navela je Vuksanović.

Prema njenim riječima, parkovi sa stazama za djecu i odrasle kreirani su tako da na dinamičan i izazovan način testiraju fizičku spremnost, snagu, spretnost, kao i brzinu, u želji da obore sopstveni rekord u različitim avanturističkim sadržajima.

“U zavisnosti od ambicije i spretnosti našeg avanturiste, kako volimo da oslovljavamo naše posjetioce, očekuje ih Mike Tyson staza, snowboard, izazovna Monkey climbing platforma sa slobodnim adrenalinskim padom od 15 metara, omiljena Špageti staza, leteće merdevine, žičara, viseći konopi, balvani i ostali nivoi za one koji ih žele preći i osvojiti priznanje najboljeg planinskog avanturiste“, kazala je Vuksanović. 

Ona je dodala da su svih sedam staza za djecu, među kojima su i paukove mreže i džinovska stopala, potpuno bezbjedne i da najmlađi avanturisti prelaze stazu u pratnji kvalifikovanih i licenciranih instruktora. 

“Naš tim čine ambiciozni, mladi, kreativni ljudi, kojima su boravak u prirodi, alpinizam i sportske aktivnosti, prvenstveno, način života, a sada i profesionalna orijentacija“, rekla je Vuksanović. 

Prema njenim riječima, devet instruktora angažovanih u parku su odgovorili na fizičku spremnost, znanje iz teorijske prakse i bezbjednost, na obuci koja je organizovana sa kompanijom Vevrca iz Slovenije, koja je i izvođač radova na infrastrukturi Avanturističkog parka. 

“Za goste koji žele da provedu više vremena u gustoj šumi crnog, durmitorskog bora tu je i atraktivan restoran, sa jelovnikom koji je fokusiran na lokalne specijalitete i crnogorske kontinentalne gastronomske delicije“, rekla je Vuksanović.

Ona je navela da, prema upitima preko društvenih mreža interesovanje za ovu avanturističku sezonu najviše pokazuju porodični ljudi koji žele da ljetnji odmor provedu na planini, kao i mladi sa željom da u velikom društvu provedu intenzivan dan na Crnom jezeru i organizuju interno takmičenje u planinskoj avanturi.

“Za posjetu parku zainteresovani su i predstavnici prestižnih firmi koji žele da organizuju teambuilding, ali i pojedinci koji se intenzivno bave sportom, hiking-om, biking-om, i vole boravak u prirodi“, kazala je Vuksanović. 

Kalendar događaja u Avanturističkom parku Crno jezero će, kako su najavili njegovi predstavnici, biti intenzivan, dinamičan, fokusiran na promociju kvalitetnog boravka u prirodi i zdravih stilova života.

Send this to a friend