Ekonomija

Vlada: Maksimalna boravišna taksa jedan euro

Kako je saopšteno nakon sjednice Vlade, predloženim izmjenama i dopunama se na nov način reguliše obračun i naplata boravišne takse, uz mogućnost plaćanja u paušalnom iznosu za domaćinstva, seoska domaćinstva i kampove koje utvrđuje opština, kao i na plovnim objektima nautičkog turizma, koje utvrđuje Vlada.

“Tako će se prvi put u Crnoj Gori zakonski obezbijediti stimulativan način naplate boravišne takse od domaćinstava, seoskih domaćinstava i kampova, dok će se veliki dio turističkog prometa od boravišne takse na plovnim objektima nautičkog turizma uvesti u legalnu evidenciju. Prijedlogom je predviđeno i povećanje gornje granice novčanog iznosa boravišne takse sa 0,80  na jedan euro“, ističu u Vladi.

Vlada je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama. 

“Predložene izmjene su tehničke prirode, a  neophodne su radi otklanjanja propusta u prelaznim odredbama kojima se uređuje odnos između starog i novog zakona u pogledu odložene primjene pojedinih odredbi“, kazali su u Vladi.

Vlada je usvojila Peti kvartalni izvještaj o ukupnim aktivnostima u okviru procesa integracije Crne Gore u Evropsku uniju za period januar – mart 2015, koji će bitidostavljen nadlržnom odboru Skupštine Crne Gore.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
taksena vlada
Gost
taksena vlada

Lakse im je da zaokruze na 1
Lakse im je da zaokruze na 1 euro radi jednostavnijeg racunanja.
Interesantna je ova nasa Vlada kako je unistila svaku mogucu privrednu aktivnost i zaradu a orijentisala se na takse ,bonove ,tackice i akcize kao osnovni vid punjennja budzeta.

Send this to a friend