Ekonomija

Zajednički nastup prema investitorima

On je na Biznis forumu u Sarajevu, predstavljajući investicione aktivnosti u Crnoj Gori, kao i poslovni ambijent za dalja ulaganja, podsjetio da se Crna Gora prema izvještaju Svjetskog savjeta za turizam i putovanja nalazi na trećem mjestu u svijetu prema prognozi brzine turističkog rasta u narednom desetogodišnjem period, prenosi MINA-business.

Za to su, po riječima ministra Gvozdenovića, najviše zaslužne reforme koje su u prethodnom periodu sprovedene u Crnoj Gori, prije svega po pitanju poboljšanja poslovnog ambijenta, čiji je rezultat kontinuirani napredak Crne Gore na Doing Business listi Svjetske banke (SB).

„S obzirom na to da se Crna Gora pojavljuje kao ponuđač na svjetskom tržištu investiciono atraktivnih subjekata, to povlači potrebu podizanja sopstvene kompetitivnosti. Dakle, bar kada je riječ o Crnoj Gori, unaprijeđenje poslovnog ambijenta jeste sinonim za podizanje kompetitivnosti“, rekao je Gvozdenović.

Biznis forum u Sarajevu okupio je preko 100 najuspješnijih poslovnih ljudi i menadžera iz regiona. Forumu prisustvuju državnici, investitori i menadžeri iz zemalja srednje i jugoistočne Evrope.

Send this to a friend