Ekonomija

Završen Fun trip: Crnu Goru posjetila 34 italijanska turoperatora

Cilj ove studijske posjete ili “Fun trip-a” bio je upoznavanje sa potencijalima Budve, ali i Cetinja i Kotora,.

Italijanski agenti koji se bave direktnom prodajom Crne Gore na njihovom tržištu, pored obilazaka čak 17 hotela u Budvi i Petrovcu i razgovorima sa menadžerima prodaje o potencijalnoj budućoj saradnji, upoznali su se i sa istorijskim jezgrima sva tri grada, ali i zaleđima, koja su veliki potencijal razvoju ruralnog turizma.

Mikele Viola iz turističke agencije Basic one iz Barija kaže da je višed puta boravio u Crnoj Gori, ali da prvi put dovodi turoperatore da upoznaju ovu lijepu državu

“Italijani se mogu osjećati u Crnoj Gori kao kod kuće, posebno zbog kuhinje, jer se sve priprema na sličan način kao kod nas. Sve strukture za prijem stranih gostiju su na visokom nivou, mi Italijani smo navikli na dobar standard, zato nam Crna Gora odgovara, ističe on. 

Prema riječima Jelene Rađenović, direktorke Turističke organizacije opštine Budva, značaj ovakvih posjeta je izuzetno veliki. 

“Italijani su najbrojniji gosti sa zapadno-evropskog tržišta u Budvi. Prošle godine smo zabilježili oko 30.000 dolazaka, a očekujemo da posjete poput ove rezultiraju sa što više dolazaka u dužem vremenskom periodu”, navodi ona. 

Ova studijska grupa jedna je od najbrojnijih koju je Turistička organizacija opštine Budva organizovala tokom posljednjih nekoliko godina.

                                                                                                                  

 

Send this to a friend