Ekonomija

Živko Andrijašević predsjednik žirija za projekat ,,Sva čuda Crne Gore”

Petričević je ovim povodom pozvao prisutne da apliciraju svojim idejama i tako dodatno pomognu diverzifikaciju crnogorskog turističkog proizvoda. 

Promotivni karavan ,,Sva čuda Crne Gore” boravio je danas i u opštini Bijelo Polje, gdje je zainteresovanoj i stručnoj javnosti predstavljen pomenuti projekat.

 Karavan je naišao na više nego osličan stav prisutnih koji su predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma prezentovali mnoge ideje za turističku valorizaciju lokaliteta poput manastira Samograd za koje postoje dokazi da je nekada na tom mjestu postojao grad koji je bio razvojni centar tog područja, gdje je pronađen novčić iz 371. godine nove ere. 

Takođe, pomenuta je i Bjelopoljcima već poznata priča o Abdu Međedoviću, koji je napisao 12 000 stihova. 

Filmski reditelj iz Bijelog Polja, Goran Bjelanović, jedini crnogorski reditelj koji je učestvovao na filmskom festivalu u Kanu, iskoristio je priliku da prisutnima prikaže svoj film ,,Perast – svetosti i svjetlosti”.

Prezentaciji su prisustvovali direktor lokalne turističke organizacije Pljevlja, sa zainteresovanim sugrađanima, kao i predstavnici opštine Petnjica, obrazovnih institucija, muzeja Bijelo Polje i medija.

Promotivni karavan ,,Sva čuda Crne Gore” održaće posljednju prezentaciju u Nikšiću, a o datumu, vremenu i mjestu održavanja javnost će biti blagovremeno obaviještena.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bush
Gost
bush

Lost si ti i ovako
Lost si ti i ovako

Istorija
Gost
Istorija

You lost me at “renomirani”.
You lost me at “renomirani”.

Send this to a friend