Ekonomija

UIP: Za sedmicu utvrđeno 833 nepravilnosti

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove su i u prethodnoj sedmici vršile pojačan inspekcijski nadzor u svim primorskim opštinama, kao i na sjeveru Crne Gore, tačnije – u Kolašinu i Žabljaku.

“Aktivnosti su se sprovodile u skladu sa Dinamičkim planom Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone. Pored redovnih aktivnosti, koje se sprovode u skladu sa pomenutim planom, inspekcije su postupale i po prijavama, kao i po zaključcima Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone, koji se redovno sastaje jednom sedmično”, kazali su u UIP-u. 

U periodu od 16. do 23.jula izvršeno je ukupno 1.466 kontrola u kojima su utvrđene 833 nepravilnosti.

“Za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti u 301 slučaju izrečene su mjere ukazivanja subjektima nadzora, u 259 slučajeva donijeto je rješenje o otklanjanju nepravilnosti, a u 101 slučaju donijeto je rješenje o zabrani rada”, kazali su u UIP-u.

Što se tiče primorja, inspekcijski nadzor je i dalje posebno fokusiran na kupališta, u pogledu ispunjenosti minimalno-tehničkih uslova, spasilačke službe, postavljanja uređaja i opreme, izdavanja fiskalnih računa za usluge korišćenja plažnog mobilijara, oslobođenog dijela kupališta, zaštite ekonomskih interesa potrošača i kontrole svih vrsta usluga, kao i prometa hrane.

“Evidentiran je veliki broj kontrola koje su izvršene i u dijelu radnih odnosa i zaštite na radu, kao i u dijelu postavljanja privremenih objekata u zoni morskog dobra, bez prethodno pribavljenog odobrenja. Što se tiče sjevera, kontrolisani su ugostiteljski i smještajni objekti”, kazali su u UIP-u.

 

Send this to a friend