Ekonomija

Ujehara posjetila Budvu: SAD spremne za saradnju

 

Pored predsjednika, sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Milan Vučinić, menadžerka Opštine Milena Marović Bogdanović i sekretar Sekretarijata za prostorno planiranje i održivi razvoOpštini Budva Danijela Marotić. 

Rađenović je upoznao ambasadorku sa glavnim karakteristikama Budve i turističkim resursima koji se nalaze na teritoriji opštine, kako u smislu prirodnih resursa i hotelske infrastrukture, tako i ostalih segmenata turističke ponude, kao i sa glavnim  odrednicama turističkih tokova koji oslikavaju sezone proteklih godina na teritoriji opštine Budva.  

“Budvu u toku prethodne godine posjetilo 754.567 gostiju, što je u 2014. godini činilo 50 odsto ukupnog turističkog prometa Crne Gore”, kazao je Rađenović.

Ambasadorka je upoznata i sa stanjem u gradskoj infrastrukturi koja je realizovna i koja se namjerava realizovati, kada je u pitanju unapređenje iste u pravcu izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, šetališta, građanskog biroa, Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju i izgradnje bioskopa.

Rađenović je predstavio projekte koje realizuju strani investitori na teritoriji Budve, među kojima i one koji realizuju američki investitori, a odnose se na planove rekonstrukcije gradske marine i izgradnju hotela na Zavali.

Ujahara se zahvalila na prijemu i naglasila da je ambasada SAD-a u Crnoj Gori otvorena za saradnju sa Budvom i veoma raspoložena da pomogne i bude partner na polju privlačenja turista i investitora, posebno sa područja Sjedinjenih Američkih Država.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vule
Gost
Vule

Mlaćenje prazne slame. Neka
Mlaćenje prazne slame. Neka pošalje 100000 turista iz SAD u Crnu Goru i neka ne uslovljava ničim. Djela, a ne prazne riječi.

Send this to a friend