Ekonomija

URA: Vlast odobrila dalje srozavanje Plantaža

Na jučerašnjoj sjednici Skupštini akcionara Plantaža Saveljić je upoznala akcionare sa propustima u rukovođenju od strane menadžmenta i Odbora direktora u protekloj godini, te upozorila iste da ne glasaju za usvajanje finansijskih iskaza i izvještaja o poslovanju za 2015. godinu.

Ukazala je, podsjećaju u GP URA, na namještanje rezultata poslovanja, preko friziranja zaliha, naduvavanja prihoda i neprikazivanja realnih troškova za iznos rezervisanja potraživanja od Glavnog grada i kratkoročnih finansijskih plasmana u zajedničku firmu Plant-OMP.

“Zbog ovih rezervisanja, Izvještaj o poslovanju za 2015.godinu, kvalifikovan je po procjeni Revizora KPMG, “mišljenjem sa rezervom”. Uprkos upozorenju, predstavnici državnog (većinskog) kapitala, glasali su za usvajanje, dok su svi manjinski akcionari bili protiv”, ističu u GP URA.

U URI kažu da su predstavnici Demokratske partije socijalista pokazali da su im privatni interesi iznad državnih.

“Tako su na neposredan način dali zeleno svjetlo za nastavak srozavanja jedne od najperspektivnijih kompanija po kojoj treba da se prepoznaje Crna Gora”, zaključeno je u saopštenju.

Send this to a friend