Ekonomija

URA: Vlast većom taksom stavlja ruku u džep građanima Nikšića

“Na ovaj način direktno stavljaju ruku u džep kako vlasnicima malih firmi, tako i svim građanima Nikšića. Ovim uvećanjem komunalnih taksi rukovodstvo opštine direktno učestvuje u gašenju i onako malog broja radnih mjesta u našoj opštini. Poslije uništenja velikih preduzeća po kojima je grad Nikšić bio prepoznat: Željezare, Rudnika Boksita, Onogošta, Građevinskog, Metalca , Mljekare i dr, ova vlast izgleda kreće sa uništenjem i ono malo firmi koje su opstale poslije svoje dvadesetpetogodišnje rušilačke ekonomske politike”, saopšteno je iz tog Pokreta.

URA Nikšić smatra da su i sada komunalne takse kako za građane, tako i za poslodavce, velike i da treba ići ka smanjenju istih, čime bi se poslodavci stimulisali da otvore prostor za zapošljavanje većeg broja radnika.

“Svako novo, malo i srednje preduzeće u periodu od tri do pet godina treba osloboditi svih taksi i drugih dažbina dok ista ne bi stala na noge, čime bi se stimulisalo zapošljavanje i stvorili uslovi za zdravo finansiranje budžeta opštine i izbjegao harač koji ova nesposobna vlast ne prestaje da uvodi poslodavcima i građanima Nikšića. Sve u cilju da pokušaju da održe ovaj truli sistem kojem sve manje vjeruju i oni koji su ga svesrdno podržavali”, navedeno je u saopštenju.

URA Nikšić smatra da su Nikšiću potrebne nove snage čija se politika neće oslanjati na otimanje, ucjene, partijsku pripadnost, već isključivo na znanju i osjećaju pripadnosti običnom građaninu.

“Pozivamo sve građane i poslodavce da više ne nasijedaju na lažna obećanja koja ova vlast prosipa iz godine u godine i stvara sliku blagostanja, koje građani nikako da osjete”, poručuju u URA-i.

Send this to a friend