Ekonomija

Usvojen program pomoći malim i srednjim preduzećima u prerađivačkoj industriji

Ukupan budžet opredijeljen za realizaciju Pilot programa finansijske podrške malim i srednjim preduzećima u prerađivačkoj industriji za 2015. godinu je 30.000 eura.

“Preduzeće koje se prijavljuje za podršku je u obavezi da angažuje i finansira troškove eksternog konsultanta za realizaciju inovativne aktivnosti u visini od 100 odsto, i da nakon završetka aktivnosti traži povraćaj u visini od maksimalno 50 odsto opravdanih troškova, odnosno do 2.500 eura bez poreza na dodatu vrijednost. Preostalih 50 odsto troškova treba da bude pokriveno iz sopstvenih izvora preduzeća. Preduzeće može podnijeti jedan zahtjev za realiazaciju jedne od ponuđenih inovativnih aktivnosti”, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Cilj Programa je da poboljša inovativne sposobnosti malih i srednjih preduzeća u prerađivačkoj industriji kroz podsticanje korišćenja konsultanskih usluga za unapređenje inovativnosti i konkurentnosti. 

Ministarstvo će u toku avgusta 2015. godine, raspisati Javni poziv za prijavu MSP preduzeća iz prerađivačke industrije za učešće u Programu.

Send this to a friend