Ekonomija

Veliko kašnjenje iz Pariza: Satima čekali gorivo i proračun težine aviona

Višesatno kašnjenje u polasku kod putnika, uglavnom Francuza, izazvalo je revolt i ogorčenje, jer su dugo očekivani odmor na crnogorskom primorju počeli na, kako su rekli, “ružan” način.

Avion Montenegro Airlinesa marke “foker” na liniji Pariz-Podgorica, potvrđeno je Dnevnim novinama u toj avio-kompaniji, koji je, po redu letjenja, trebalo da sleti na podgorički aerodrom juče 55 minuta nakon ponoći kasnio je više sati zbog oštećenja gume točka glavnog stajnog trapa.

“Do kašnjenja je došlo zbog oštećenja gume točka glavnog strajnog trapa, najvjerovatnije zbog prisustva stranog objekta na pisti, što još nije potvrđeno. U cilju zbrinjavanja putnika Montenegro erlajnz je, kao prioritet, umjesto otkazivanja leta, što je u takvim slučajevima obično i praksa, odmah poslao prvi slobodan avion za zamjenu, bez obzira na dodatne troškove koje snosi isključivo naša kompanija”, kazali su DN iz crnogorskog avio-prevoznika i dodali da je taj avion sletio u Pariz oko tri sata nakon ponoći i bio spreman u 3.45 da preveze putnike.

Iz za sada neutvrđenih razloga, objasnili su u Montenegro Airlinesu, snabdjevač gorivom na pariškom aerodromu je kasnio više od dva sata sa isporukom goriva, a kasnio je i proračun težine vazduhoplova od strane aerodromske službe.

 

Kako je DN potvrdio izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Milovan Đuričković, let crnogorske avio kompanije iz Pariza juče ujutru kasnio je nekoliko sati, zbog tehničkih problema na aerodromu u glavnom gradu Francuske.

Send this to a friend