Ekonomija

VIDEO: Đukanović: Autoput značajan za razvoj Berana

Na sastanku sa lokalnom samoupravom premijer je razgovarao o infrastrukturi i lokalnoj nezaposlenosti.

Kada je u pitanju infrastruktura ocijenili smo da se ulažu veliki napori i da će projekat autoputa otvoriti potpuno novu perspektvu u razvoju toga grada i kraja u cjelini, kazao je Đukanović.

On je ocijenio da je jako važno da se nastavi maksimalno dinamično projekat od Berana prema Kolašinu oko Bjelasice, koji će doprinijeti boljoj turističkoj valorozaciji potencijala grada.

“Razgovarali smo o nekoliko krucijalnih šansi u Beranama – turizmu enegetici i poljoprivredi. Dogovorili smo da ćemo u narednom periodu sarađivati na način da damo dodatne podsticaje ljudima da krenu da koriste šanse koje im otvaramo kao vlast, da bi se eliminisala nezaposlenost”, rekao je Đukanović.

Kada su u pitanju investicije, Đukanović je poručio da je zadovoljan što se intersovanje stranih investitora širi sa juga prema sjeveru.

Predsjednik Opštine Berane, Dragoslav Šćekić, rekao da je sastanak bio potreban kako bi se razgovaralo o razvojnim projektima.

“Projekti koje smo ranije najavili se realizuju, a od toga Opština može imati značajne benefite. Kada je u pitanju zapošaljavanje i otvaranje novih radnih mjesta dobili smo potvrdu da ćemo imati punu podršku kako bi došli do određenih biznisa i kvalitetnih projekata”, zaključio je Šćekić.

Send this to a friend