Ekonomija

VIDEO: Đukanović: Višak zaposlenih u rožajskoj opštini

On je to kazao odgovarajući na pitanje novinara tokom današnje posjete toj opštini.

“Moramo shvatiti da nikome ne pomažemo kada izmišljamo radno mjesto u administraciji, jer proći ćemo mi, pa će doći neko ko će uraditi logičan posao, a to je da administracija mora da bude racionalna da bi se olakšao prostor biznisu. Sigurno je ovdje došlo do ukidanja radnih mjesta. Znam da je to moguće u crnogorskom ostrašćenom društvu gledati kroz partijsku prizmu. Događa se to ovdje i u drugim sredinama. Svaka vlast kada pobijedi na izborima gleda kako da ostvari uz ono što su lokalni interesei i svoje partijske interese”, kazao je premijer. 

Đukanović vjeruje da će iz dana u dan, kroz saradnju i povjerenje koje se uspostavlja, stvarati uslove da bude sve manje nezadovoljnih. 

“Poslije Andrijevice i Bijelog Polja, stopa nezaposlenostiu Rožajama je najveća i to moramo da rješavamo. Ako tu budemo umiješni onda sam siguran da ćemo umjeti da stvorimo uslove da se zapošljavaju i ovi i oni i da ćemo na taj način odgovoriti očekivanjima građana Rožaja”, kazao je premijer.

U okviru posjete opštini Rožaje Đukanović je obišao pogon panela “Sandžakli Mobilija“ i otvorio Dnevni centar za djecu s posebnim potrebama na Bandžovom brdu.

U delegaciji predsjednika Vlade bili su potpredsjednici Vlade Rafet Husović i Prof. dr Petar Ivanović, ministri ekonomije i održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i dr Vladimir Kavarić, kao i predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda dr Zoran Vukčević i generalni direktor Direktorata za budžet Ministarstva finansija mr Nikola Vukićević.

Send this to a friend