Ekonomija

Vodl imenovan za direktora Lufthansa grupe za regionalno tržište

Kako je saopšteno, Vodl donosi visok stepen ekspertize, a njegova prethodna pozicija, u kompaniji SWISS gdje se nalazio na mjestu direktora za Austriju i Centralnu i Istočnu Evropu, obuhvatala je koordinaciju regionalnih razvojnih aktivnosti Lufthansa grupe.

Prije rada u kompaniji SWISS, Vodl je radio na različitim pozicijama u okviru Lufthanse. Počeo je u cjenovnom odjeljenju, a nakon toga je vršio dužnost menadžera odgovornog za sektor poslovnog razvoja Lufthanse u Austriji. Rođen je u februaru 1977. godine, a elektroniku je diplomirao 1997. godine. Oženjen je i ima dvoje djece.

Naslijedio je kolegu Hanesa Štajnakera, koji je došao u Zagreb 2011. godine. Nakon što je Štajnaker bio na mjestu generalnog direktora za Hrvatsku i Sloveniju za Austrian Airlines tokom tri godine, 2014. godine je postao direktor Lufthansa grupe za Hrvatsku. Od ove godine Štajnaker preuzima nova zaduženja na vodećoj poziciji u Lufthansa grupi u Moskvi.

Lufthansa grupa i Brussels Airlines servisiraju deset aerodroma u ovom regionu, dok u ponudi imaju i do 249 letova nedjeljno. Za putnike svjetskih destinacija, omogućeno je jednostavno, brzo i udobno presjedanje preko Diseldorfa, Frankfurta, Minhena, Beča, Ciriha i Brisela, zahvaljujući usklađenim letovima.

Lufthansa grupa obuhvata Lufthansa Passenger Airlines, SWISS i Austrian Airlines, dok ekskluzivna saradnja s aviokompanijama obezbjeđuje globalnu mrežu ruta. Najpopularnije destinacije iz ovog regiona su Sjeverna Amerika, Evropa i Azija.

Send this to a friend