Ekonomija

Vujanović neće mijenjati stav po pitanju bivših radnika KAP-a

Tuzović se, kako je saopšteno iz Vujanovićevog Kabineta, danas sastao sa predstavnicima pregovaračkog tima bivših radnika, na njihov zahtjev, koji traže isplatu otpremnina zbog penzionisanja, shodno Zakonu o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a koji su usljed stečaja preduzeća ostvarili pravo na penziju, prenosi Mina business. 

“Predstavnici pregovaračkog tima su saopštili da već tri mjeseca pokušavaju da svoje pravo ostvare i da u tome ne uspijevaju i pored zakona koji je potpuno jasan i stava Vujanovića da zakon treba poštovati”, navodi se u saopštenju.

Skupština je sredinom prošle godine usvojila Zakon, koji je trebalo da se realizuje do 31. marta ove godine. Zakonom je predviđeno da se za otpremnine 414 penzionera KAP-a isplati 5,45 miliona eura. 

Penzioneri KAP-a protestuju od kraja marta, tražeći da im se isplate otpremnine shodno zakonu koji je usvojila Skupština kao lex specialis. Penzioneri su prvobitno protestovali ispred zgrade Ministarstva finansija, da bi od početka maja blokirali podgorički bulevar Svetog Petra Cetinjskog.

Ministar finansija Raško Konjević ranije je saopštio da sredstva ne mogu biti isplaćena dok se ne dostave spiskovi sa imenima radnika, dok su iz Ministarstva ekonomije saopštili da nijesu zaduženi za realizaciju Zakona kao ni za pravljenje spiskova i dostavljanje istih bilo kom organu.

 

Send this to a friend