Ekonomija

Vujović: Odgovor A2A dokaz da je Vlada obmanula javnost

Kompanija A2A obavijestila je kasno sinoć Vladu Crne Gore da su predlozi predstavnika opozicije u Vladi, koje je juče formulisao potpredsjednik Vlade Milorad Vujović, za tu kompaniju neprihvatljivi i to prvi predlog zato što je nekonzistentan sa strukturim izlazne opcije pregovarane sa Vladom, a drugi zato što kompanija A2A ne želi da dalje odlaže zaključenje ugovora. 

“Ono što je A2A odbila je bio Vaš prijedlog, Vi ste započeli tu priču, tako da je to pravo zavaravanje javnosti“, poručio je Vujović vlasti.

Iz odgovora se shvata, ističe on, da država Crna Gora ne može za 250.000.000 eura vratiti 41,75 odsto akcija.

Prema njegovim riječima, u odgovoru kompanije A2A se jasno navodi da bi “trebalo takođe uzeti u obzir među ostalim razmatranjima da je bord A2A već razmotrio i odobrio Nacrt ugovora koji je postignut između dva pregovaračka tima”.

“Ovim se jasno daje do znanja da su dogovore ranije postigli i utvrdili jer su bili svjesni da će opozicija štititi interese države Crne Gore i da neće podleći njihovim prljavim, podlim i namještenim predlozima i traženju mogućnosti za realizaciju prethodno utvrđenog scenarija“, naglasio je Vujović.

Ukoliko dođe do rušenja Sporazuma, Vujović ističe da će opozicija biti prinuđena da izađeiz Vlade izbornog povjerenja po utvrđenim procedurama.

Send this to a friend