Za Lazine Dobro iz Crne Gore

Komentari (0)
A A A
Šimšić Montmilku d.o.o. Danilovgrad-Mljekara Lazine Privredna komora Crne Gore PKCG dodijelila je žig “Dobro iz Crne Gore”.

Privredna komora Crne Gore već tri godine realizuje projekat “Dobro iz Crne Gore”. 

Cilj projekta je valorizacija prirodnih i privrednih resursa, afirmacija i uspješniji plasman kvalitetnih domaćih proizvoda i usluga na domaćem i inostranom tržištu. Ovim zaštićenim kolektivnim žigom označavaju se proizvodi i usluge natprosječnog kvaliteta. 

Pravo njegovog korišćenja do sada je steklo 14 vodećih crnogorskih proizvođača za 74 proizvoda.

Na jučerašnjoj sjednici Savjet za dodjelu žiga vizuelnog označavanja proizvoda “Dobro iz Crne Gore” je donio Odluku o dodjeli prava korišćenja znaka “Dobro iz Crne Gore” proizvođaču „Šimšić Montmilk“ d.o.o. Danilovgrad – Mljekara Lazine za proizvod Jogurt 1/1, min 3,4 odsto mliječne masti. 

Savjet je donio odluku na osnovu mišljenja Tehničkog komiteta za mlijeko i mliječne proizvode i detaljnog uvida u aktivnosti I kvalitet proizvoda. „Šimšić Montmilk“ d.o.o. je kompanija osnovana 1998. godine i koja proizvodi široku lepezu mliječnih proizvoda: pasterizovano mlijeko, jogurt različitog sadržaja mliječne masti i litraže, pavlaku.

Tweet
0
Ključne riječi:
  • Advertisment