Ekonomija

Za modularne projekte MED programa 75 miliona eura

Poziv je otvoren do 2. novembra 2015. godine.

Indikativni budžet ovog poziva je 75 miliona eura ERDF sredstava (25 miliona eura za svaki prioritet) i tri miliona eura IPA sredstava (jedan milion eura za svaki prioritet).

“O finalnom budžetu će konačnu odluku donijeti Odbor za praćenje programa. Dostupnost IPA sredstava zavisi od potpisivanja Finansijskog sporazuma između Upravljačkog tijela programa, Evropske komisije i svake od IPA zemalja učesnica programa”, saopšteno je iz MVPEI. 

Prijedlozi projekata moraju biti dostavljeni elektronski, putem online monitoring sistema Interreg MED programa, SYNERGIE CTE.

Aplikaciona forma mora da bude odobrena kroz SYNERGIE CTE do 2. novembra 2015. u 12 časova, dok obavezni aneksi moraju biti podnijeti kroz SYNERGIE CTE do 9. novembra 2015. u 12 časova. 

Prema okvirnom planu poziva, očekuje se da projekti budu odobreni u junu 2016. Iz tog razloga bi aplikanti trebalo da kao datum početka sprovođenja projekata odrede 1. septembar 2016.

Sva dokumenta, kao i ostale relevantne informacije, dostupni su na novoj web stranici programa, www.interreg-med.eu.    

Za sve informacije o programu i pozivu, na raspolaganju su nacionalne kontakt osobe (za Crnu Goru to je Marija Maraš, [email protected]), kao i Zajednički tehnički sekretarijat programa ([email protected] / [email protected]).

 

Send this to a friend