Ekonomija

Zajmović: Zakon o mladima otvara nove perspektive

 

“Mišljenja smo da je ovim Zakonom pokazan veći stepen društvene  brige i zainteresovanosti za mlade, s obzirom da smo nerijetko svjedoci izražene sklonosti društva da  mlade etiketira kao nezaintersovanu i demotivisanu skupinu, uz mali broj onih koji žele napraviti korak dalje i usmjeriti omladinu   na pravi način. Ono što OSD uvijek  ističe jeste da ulaganjem u mlade ljude, ulažemo u kvalitetnu sadašnjost i budućnost, ali moramo djelovati zajednički i istrajno u toj namjeri. Ovim se mnoge stvari u vezi sa omladinskom populacijom pomjeraju sa ’’mrtve tačke’’, a to je ono što je i naš cilj – pokrenuti važna pitanja u ovoj oblasti i podstaći javnost da razmišlja o njima”, naglasio je predsjednik Omladine Socijaldemokrata Crne Gore, Ahmed Zajmović.

“Zakon o mladima ne rješava sve probleme, ali jeste dobra baza i uz adekvatnu primjenu, smatramo da može donijeti željene rezultate i scenario barem približan idealnom.  U svakom slučaju, Omladina SD-a  uvijek će pokazati spremnost da ukaže na promjene koje bi trebalo napraviti, a sve kako bi se  valjano odgovorilo na stvarne potrebe mladih ljudi”, dodaje on.

“Omladina Socijaldemokrata, ne samo svojim programom već i suštinskim opredjeljenjem i dosadašnjim aktivnostima, nedvosmisleno je pokazala da želi i može pomoći unapređenju položaja mladih u Crnoj Gori. Tako će,  i sa ovim Zakonom OSD imati još otvoreniji prostor za djelovanje, priliku da utiče, inicira i podstiče na promjene, što nam ni do sada nikada nije predstavljalo  problem. U narednom period ćemo predstaviti program konkretnih omladinskih politika, koje će se ticati najvažnijih segmenata života mladih. S obzirom na to da su mladi najvažniji resurs crnogorskog društva, smatramo da je vrijeme da se taj resurs adekvatno valorizuje, a po ugledu na zemlje regiona i Evrope, Crna Gora mora uložiti dodatne napore kako bi se mladi bili u fokusu, kroz ojačane strukturne  kapacitete i sa većim stepenom povjerenja u mlade ljude”,  zaključio je Zajmović.

 

Send this to a friend