Ekonomija

Zbog salmonele povlače Vegetu iz tri zemlje

“Kao mjera predostrožnosti, a u cilju zaštite potrošača, odlučili smo samoinicijativno sprovesti aktivnosti za povlačenje proizvoda na tri tržišta na kojima se nalaze proizvodi navedenih proizvodnih serija (Austrija, Njemačka, Slovačka)”, saopšteno je iz Podravke.

Podravka je proizvode ove serije dala na analizu službenim akreditovanim hrvatskim laboratorijama društva EUROINSPEKT CROATIAKONTROLA d.o.o. i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr Andrija Štampar”, koji su utvrdili odsutnost bakterije Salmonella spp. u Vegeti i na taj način potvrdili rezultate Podravkine laboratorije Kontrole kvaliteta.

U toku su i dodatne analize proizvoda navedenih proizvodnih serija kod ovlaštenih EU laboratorija.

“Podravka redovno i kontinuirano sprovodi u svojim laboratorijama kontrolu kvaliteta i zdravstvene ispravnosti svih ulaznih sirovina, poluproizvoda, gotovih proizvoda, ambalaže i okoline. Kontrola kvaliteta se sprovodi u skladu sa važećim zakonima i EU regulativom te odgovarajućim politikama i standardima Podravke koje se odnose na kvalitet i sigurnost hrane”, navedeno je u saopštenju.

U Podravki ističu da će nakon prikupljanja svih relevantnih informacija pravovremeno informisati javnost i druga nadležna tijela u skladu sa važećim propisima Crne Gore. 

Send this to a friend