Ekonomija

Zec: Ulcinjskoj rivijeri treba investitor kao Piter Mank

Kako bi se izbjegla loša privatizacija, Zec tvrdi da investitor prije početka realizacije planova u “Ulcinjskoj rivijeri” mora ostaviti novčanu garanciju kako bi se Crna Gora u svakom pogledu zaštitila.

“Svaki investitor se mora provjeriti i mora se tačno znati koji je njegov kapacitet i šta će da radi, koliko će radnika da uposli i slično. Takođe, investitor mora ostaviti novčanu garanciju kod banke, jer onda može i da nas napusti, ali neće biti nikakve štete po državu”, objasnio je Zec.

Za “Ulcinjsku rivijeru”, kako ističe Zec, najbolje bi bilo kada bi se pojavio investititor poput Pitera Manka.

“Tu se ne smije ići s nekim rješenjima koja su se već sada pokazala kao loša. Ulcinjska rivijera sa svojom lokacijom, prirodnim i kulturno-istorijskim spomenicima, rijekama i jezerima, zatim mjestima za lov, ribolov, sport, zaslužuje stvarno velikog partnera poput Pitera Manka”, kazao je Zec.

Ulcinjska rivijera raspolaže sa 1,1 miliona kvadrata zemljišta i 200.000 kvadrata u zatvorenim prostorima. U odnosu na ranije pokušaje privatizacije, sada je to izvodljivije jer je riješen jedan od najvećih problema HTP “Ulcinjska rivijera”.

Send this to a friend