Ekonomija

Značajna ponuda stanova i za preostale građane sa liste čekanja

Knežević, koji je i profesor na Građevinskom fakultetu u Podgorici, rekao je agenciji Mina-business da u projektu učestvuje 16 građevinskih kompanija sa ukupno 753 stana.

»Imajući u vidu da je potpisano 354 predugovora sa građevinskim kompanijama, a da u Ulcinju, Cetinju, Herceg Novom, Plužinama i Mojkovcu nije bilo aplikanata za 32 stana ponuđena u tim opštinama, dolazimo do broja od 367 stanova koji su na raspolaganju učesnicima projekta sa liste čekanja«, kazao je Knežević.

S tim u vezi, kako je naveo, preostalih 119 građana sa liste čekanja imaju značajnu ponudu stanova za izbor.

»Imajući u vidu i da je značajan broj stanova u izgradnji, sa rokom završetka do polovine naredne godine, protok vremena od dodjele prve do šeste grupe vaučera koju ćemo podijeliti, ne usporava građane«, objasnio je Knežević.

U projektu Hiljadu plus 674 građanina je ostvarilo pravo na realizaciju vaučera. Do sada je podijeljeno 555 vaučera u pet faza. Prvi vaučeri su podijeljeni prioritetnim ciljnim grupama, zatim dvije grupe vaučera mladim bračnim parovima, zaposlenim u javnom sektoru i ostalima i dvije grupe vaučera građanima sa liste čekanja.

Knežević je dodao da u skladu sa metodologijom dodjele vaučera u odnosu na vrijeme podnošenja aplikacije, ušteda na osnovu konačne procjene kreditne sposobnosti, odustajanja građana u projektu, kao i na osnovu isteka važenja vaučera od 60 dana, u Projektnom odboru očekuju da će i svih 119 građana sa liste čekanja dobiti vaučere.

»Ako ne svi, svakako da će veći broj preostalih aplikanata dobiti vaučere početkom oktobra, odnosno 60 dana nakon isteka roka od prethodne dodjele koja je bila 1. avgusta«, precizirao je Knežević.

 

 

Send this to a friend