Ekonomija

ZZZCG zapošljava 47 odsto srednjoškolaca na nivou Boke Kotorske

Ciljna grupa programa su nezaposlena lica sa evidencije Zavoda, trećeg i četvrtog stepena obrazovanja koja nijesu bila u radnom odnosu posljednjih šest mjeseci.

Kako prenosi radio Jadran, direktor hercegnovskog Biroa rada Stevo Lazarević kazao je da je posljednjih nekoliko godina visoko učešće lica sa stečenim srednjim obrazovanjem, a na nivou Boke riječ je o 47 odsto lica sa srednjim obrazovanjem koja se nalaze na evidenciji Biroa.

“Cilj ovog programa je povećanje zapošljavanja srednjoškolaca, podizanje njihovog nivoa znanja i vještina, kao i da se obezbjedi podrška poslodavcima, malim i srednjim preduzećima u privatnom sektoru, u obezbjeđivanju potrebnih kadrova”, kazao je Lazarević.

Program će trajati šest mjeseci, a Zavod će snositi troškove zarade u neto iznosu od 193 eura, odnosno u bruto iznosu sa doprinosima 320 eura.

“Sva pravna i fizička lica iz privatnog sektora, koja imaju kadrovske i druge uslove potrebne za realizaciju ovog programa, potrebno je da se u roku od 8 dana od danas, prijave nadležnom Birou”, dodao je Lazarević.

 

Send this to a friend