Kultura

Barski ljetopis: Narednih dana predstave, izložbe i književne večeri

Ljubeta Labović pripada novom talasu crnogorskih pjesnika, prozaista i esejista. Objavio je nekoliko knjiga, a za knjigu poezije i lirske proze “Neću da se budim” dobio je nagradu “Risto Ratković”. Pjesme su mu prevedene na desetak jezika i zastupljene u domaćim i inostranim antologijama i izborima. Živi u Beogradu i kao novinar sarađuje u brojnim pisanim i elektronskim medijima.

U subotu sa početkom u 22 časa na Ljetnjoj pozornici Doma kulture  odigraće se pozorišna predstava “Ljubav na prvi pogled”.

Režiju i tekst radio je Zoran Mužić, a uloge će tumačiti Matija Paskalo i Zijad Gračić.

Radnja te predstave gledaoce  će voditi kroz niz komičnih situacija, obrata i sjajno nijansiranih karaktera.

Izložba “S anđelima” Igora Rakčevića biće predstavljena u galeriji “Velimir A. Leković” u ponedjeljak u 22 časa.

Na izložbi će biti prikazani radovi koji se po prvi put integralno predstavljaju crnogorskoj publici, a do sada je priliku da vidi ovu izložbu imala likovna publika u Zagrebu, Splitu i Puli.

Istovremeno, na Ljetnjoj pozornici Stari grad Bar odigraće se pozorišna predstava “Ljubaf” koju je režirao Ferid Karajica, a tekst napisao Marej Šizgal.

U pitanju je diplomska predstava o neostvarenim ljudima u potrazi za ljubavlju troje mladih glumaca Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja Sanje Vujisić, Filipa Đuretića i Anđelije Rondović.

Send this to a friend