Kultura

Berane ponovo dobilo pozorište

Dramaturgiju i režiju za tu predstavu radio je Goran Bjelanović uz asistenciju Davida Doljanice. 

U pitanju je komedija koji opisuje bračni par iz prve polovine XX vijeka. Leontina, otmena gospođa aristokratskih manira došla je do saznanja da joj muž nije vjeran. Pod izgovorom da ide u lov, gospodin Dišotel ide svojoj ljubavnici. Leontina rješava da mu se osveti iskoristivši udvaranje najboljeg prijatelja svoga supruga, doktora i pjesnika gospodina Morisea. 

“Duh bordela, ljubavnih intriga i francuskog šarma protkana kroz tri čina podigli su beransku publiku na noge”, kaže se u saopštenju.

U predstavi su igrali beranski amateri: Predrag Šćekić, Marko Radojević, Irina Kastratović, Dajana Bogavac, Marija Iritano, Rebeka Čilović, Vasko Dragović, Paola Iritalo, Milena Đukić i Darko Pantović.

Scenografiju za predstavu radili su Irvin Masličić i Asmer Rugovac, kostime Jasmina Cvijović, rasvjetu Asmer Rugovac, dok se za dizajn zvuka pobrinuo Osman Zaimović.

Predstva je realizovana u produkciji JU “Centra za kulturu” Berane, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Berane.

Osim premijernog prikazivanja 29. jula, predstava je reprizirana 30. jula.

Send this to a friend