Kultura

Časopis Avlija nagradio najbolje pjesme i priče

Drugo mjesto dijele Antonio Golub iz Hrvatske sa pričom ”Oklada” i Ružena Kraćica iz Padina kod Pančeva sa pričom ”Priča o Ani”. Treće mjesto podijelili su Tamara Babić iz Rijeke i priča ”Putovanje jednog viteza” i Zijad Pandur iz Živinica sa pričom ”Svjetovi”. 

Kada je riječ o pjesmama prvo mjesto dijele Julijana Plenča iz Rijeke sa pjesmom ”Riječ” i Igor Divković iz Zagreba sa pjesmom ”Gorka slastica”. Drugo mjesto dijele Ruždija Ruso Sejdović iz Kelna sa pjesmom ”Sweet, Bitter, Love i kučka jagnjad” i Ajtana Dreković iz Tutina i ”Ratne atrakcije”, dok treće mjesto dijele Edina Gerzić iz Bosanske Krupe i pjesma ”Postojala je jedna ljubav” i Ivan M. Petrović iz Valjeva sa pjesmom ”Strepnja”.

Nа konkursu za objavljivanje rada izabrani su i najbolji radovi u kategoriji fotografija, crtež, karikatura, slika, aforizam, esej, proza, poezija, prevod, putopis i epigram, a oabrani su i najbolji radovi učenika.

Najbolje i izabrane pjesme i priče, kao i drugi nagrađeni radovi biće objavljeni u printanom izdanju 13. broja časopisa Avlija koji će biti objavljen do kraja februara.

Send this to a friend