Kultura

Cetinje: Radionica o karakteristikama digitalne biblioteke

Na platformu su govorili Andrea Silić Švonja iz Gradske knjižnice u Rijeci i Predrag Đukić, pomoćnik direktora za bibliotečku djelatnost u Biblioteci grada Beograda.

LoCloud je mreža najboljih praksi koja nastoji da podrži manje kulturne institucije da bi njihovi digitalni sadržaji postali vidljivi i dostupni preko portala evropskih biblioteka Europeana. U ovom trogodišnjem projektu, koji se djelimično finansira iz sredstava Evropske Komisije kroz Program CIP ICT-PSP, kao partneri učestvuju 33 manje institucije kulture iz 26 zemalja. 

Slovenija, Srbija i Hrvatska, kao zemlje učesnice, imaju zadatak da organizuju jednodnevne radionice u susjednim državama, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji, te da na taj način širem krugu stručnjaka predstave projekat i kroz praktična vježbanja približe rad na platformi LoCloud Collectons. 

Radionici su, osim predstavnika NBCG, prisustvovali bibliotekari javnih biblioteka iz Herceg Novog, Kotora, Budve, Podgorice, Plužina, Pljevalja i Cetinja, kao i predstavnica Državnog arhiva Crne Gore.

 

Send this to a friend