Kultura

Crna Gora počasni gost na 23. Međunarodnom sajmu knjiga u Kini

Dvadeset i treći Međunarodni sajam knjiga u Pekingu održava se ove godine od 23. do 28. avgusta, a predstavlja jednu od najvećih i naposjećenijih manifestacija ove vrste u svijetu koja privlači najznačajnije međunarodne izdavače.

Specijalni gosti pored Crne Gore, biće i zemlje istočne Evrope i to Češka, Estonija, Mađarska, Latvija, Litvanija, Makedonijau, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska i Hrvatska

“Ovo je prilika za produbljivanje kulturne komunikacije između Crne Gore i Kine, što nam otvara značajnu priliku za afirmaciju crnogorskog izdavaštva. Tom prilikom biće potpisan poseban sporazum o intezivnoj i sveobuhvatnoj saradnji Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja i Međunarodnog sajma knjiga u Kini”, navodi se u saopštenju.

U okviru štanda Crne Gore biće predstavljene knjige crnogorskih pisaca i izdavača i ujedno predstavljen 12. Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja koji će se održati u maju 2017. godine u Podgorici.

 

 

 

 

 

Send this to a friend