Kultura

Dani sovjetske i ruske vojne kinematografije u više crnogorskih opština

Tako će se 29. aprila u KIC-u “Budo Tomović” u Podgorici u 18:30 časova održati svečano otvaranje “Dana sovjetske i ruske vojne kinematografije u Crnoj Gori”, a pored Podgorice Dani će se održati i u Baru i Herceg Novom, te će potrajati sve do 12. maja. Kako je najavljeno, u toku Dana prikazivaće se najpoznatiji i najčuveniji filmovi na ruskom jeziku posvećeni heroizmu sovjetskog naroda u borbi protiv „braon kuge“.

Istog dana, takođe u KIC-u biće otvorena izložba fotografija, posvećena prelomnom trenutku rata – bici kod Staljingrada, kao i oslobođenju od strane Crvene Armije zemalja Centralne i Istočne Evrope. Izložba će biti otvorena za posjetioce do 4. maja, a ulaz za obije manifestacije je besplatan. 

Iz Ambasade su najavili da planiraju da u svečanoj manifestaciji otvaranja Dana, pored određenog broja zvanica iz društveno-političkog života Crne Gore, učešće uzmu i crnogorski veterani-antifašisti, koji su učestvovali u oslobođenju Jugoslavije u sastavu redovnih i partizanskih jedinica.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kutuzov
Gost
Kutuzov

Sombre, idi na drvo.
Sombre, idi na drvo.

Sombre
Gost
Sombre

Obavezno, možda i dane ruskih
Obavezno, možda i dane ruskih “volontera” u Ukrajini prirediti, da se prikaže šira slika današnje Putinije…..

Send this to a friend