Kultura

“Dječaci” na festivalima u Parizu, Vankuveru i Oslu

“Dječaci” su finalisti 10.  jubilarnog European Independant Film Festivala (u kategoriji European Dramatic Features, sa jos tri filma – iz Velike britanije, Francuske i Bugarske) u okviru koga će imati svoju projekciju u subotu 11. aprila u Parizu- Les 7 Parnassiens Cinema.

Dva dana kasnije, film će se u Parizu predstaviti i na festivalu DES CINÉMAS DU SUD-EST EUROPÉEN (SEE Film Destival A Paris), koji će biti otvaren uručenjem nagrade glumcu Radetu Šerbedžiji. Na ovom festivalu je okupljena reprezentativna selekcija filmova Jugoistočne Evrope, a reditelj i koscenarista “Dječaka” – Nikola Vukčević će sjutradan, nakon projekcije, održati rediteljski masterclass u dvorani instituta INALCO.

“Dječaci” će u Vankuveru, 12. aprila, biti predstavljeni kao finalisti kategorije 2015 Royal Reel Winners / Foreign Film Competition, čime će film imati svoju kanadsku premijeru.

Na OSLO Cinemateket, Festival New Balkan filmu, uz “Dječake” će, 25. aprila, biti predstavljen izbor iz selekcija recentnog balkanskog filma: slovenački “Cefurji raus” (red. Goran Vojnovic), te srpski filmovi “Travelator” (red. Dušan Milić), “Mali Budo” (red. Danilo Bećković) i “Branio sam mladu Bosnu” (red. Srđan Koljević).

Pored toga, “Dječaci” će se uskoro naći u okviru EXTRA TV ponude Crnogorskog Telekoma, i to je prvi put da jedan crnogorski film bude ponuđen u HD formatu. Ova usliga će biti od kraja marta.

“Dječaci” za vikend u Pljevljima

U organizaciji Sekretarijata za društvene djelatnosti i Turističke organizacije Pljevalja, u subotu i nedjelju 21. i 22. marta, biće organizovane bioskopske projekcije “Dječaka” u Domu vojske u Pljevljima, sa početkom u 18 i 20 sati. Cijena ulaznice je dva eura.

Send this to a friend