Duh Crne Gore kroz Latino

Komentari (0)
A A A
Crnogorski gitarista Miloš Karadaglić, koji već duže vrijeme bilježi značajne uspjehe u svijetu, početkom decembra završio je turneju u Australiji. 

Koncertom koji je održao u Pertu, Karadaglić je stavio tačku na australijsku promociju drugog albuma "Latino“. Prije Perta, Karadaglić je nastupio i u Brizbejnu, Sidneju, Adelaidi i Melburnu, piše Pobjeda.

Naš gitarista bio je gost i Crnogorske etničke zajednice u Australiji (MEAA), u čije ime ga je dočekao predsjednik tog udruženja Mihailo Mandić. 

Za portal Zajednice (www.montenegro.org.au) Mandić je napisao i osvrt na jedan od koncerata Karadaglića, a objavio je i intervju sa crnogorskim muzičarem.

Prema pisanju Mandića, gostovanje u Australiji bilo je praćeno sa velikom pažnjom i interesovanjem. 

O tome govori veliki broj intervjua datih australijskim medijima i niz gostovanja na radiju i TV stanicama. Za ljubitelje klasične gitare na Miloševom repertoaru su se našli kompozitori: Bah, Albenicz, Lobos, Morel, Kardoso, Savio, Mangore i Domenikoni.

"Tokom cijelog koncerta osjećao se duh Mediterana i Crne Gore koja je za njega uvijek iznova jedan veliki izazov, što je i sam Miloš u nekoliko navrata znao da naglasi na jedan izuzetno osjećajan način. Za kraj je izabrao kompoziciju „Kojunbaba" savremenog italijanskog kompozitora Karla Domenikonija koja ga uvijek iznova vraća Crnoj Gori i moru, na dio Mediterana koji uvijek nosi u sebi“, zapisao je Mandić. 

Prema njegovim riječima, sve vrijeme publika je sa izuzetnom pažnjom pratila virtuoznost Miloševih prstiju, a nakon odsvirane kompozicije prolomio bi se glasan aplauz. 

Nakon održanog koncerta publika je imala prilike da se bliže upozna sa našim umjetnikom. Nakon turneje u Australiji, Karadaglića očekuju nastupi u Evropi i Aziji. 

 
Tweet
0
Ključne riječi:
Najnoviji komentari