Kultura

Film Igla ispod praga u selekciji “projekata u razvoju” na festivalu u Karlovim Varima

U ovoj selekciji, koja će se održati od 5. do 8. jula ove godine, biće prezentovani filmovi iz istočne Evrope, koji su, prema mišljenju stručne javnosti, projekti od kojih se mnogo očekuje u filmskoj industriji. Odabrani filmovi su ili u fazi postprodukcije ili tek snimljeni, te festival autorima omogućava da najave premijere, ali i dogovore potencijalne poslovne saradnje.

“S obzirom da smo tek završili snimanje, i da je postprodukcija filma pred nama, učešće na tako prestižnom festivalu nam otvara mogućnost da sklopimo partnerstva pomoću kojih ćemo završiti film. Takođe, ovo je sjajna prilika da se skrene pažnja kako na sam projekat, tako i na crnogorski film uopšte”, kaže producent i reditelj Marinović. 

”Igla ispod praga” je priča o seoskom svešteniku koji nakon što se suprotstavi velikoj prodaji zemljišta, ulazi u sukob sa stanovnicima svoje parohije. Uloge tumače renomirana glumačka imena poput Nikole Ristanovskog, Leona Lučeva, Bogdana Diklića, Ljube Bandovića, Jelisavete Seke Sablić, kao i crnogorski stvaraoci Goran Slavić, Filip Klicov, Dragana Dabović, Dejan Đonović, Mirko Vlahović, Tihana Ćulafić, Kristina Stevović i drugi.

Pored osvojenih priznanja za scenario, potencijal debitantskog filma Ivana Marinovića prepoznala je i finansijski podržala Turistička organizacija Herceg Novi, kompanija Luštica Bay, Ministarstvo kulture Crne Gore kao i Filmski Centar Srbije. 

Prijatelji projekta su kompanije iz Herceg Novog – auto prevoznik Blue Line, Pekara Šušić, Turistička Organizacija Tivat, Luštica Millhouse, Klinci Village Resort, Bogcommerc, Mjesna zajednica Radovići, Javno komunalno preduzeće Kotor, MUP Herceg Novi i Javno komunalno preduzeće Herceg Novi.

Film je snimljen na teritoriji Boke Kotorske tokom maja i juna ove godine.

Send this to a friend