Kultura

FOTO: Izložba fotografija Imre Csterkija u CKB-u

Imre Cseterki je profesionalni fotograf i posvećeni ljubitelj prirode koji je počeo da dokumentuje ljepote prirode 1979. godine kada je uzeo u ruke svoj prvi foto-aparat. Radio je sa Sandor Nagygyorgy, slavnim mađarskim fotografom divljine, dugi niz godina i pored njega naučio rad na otvorenom i rad u laboratoriji.

Tokom dugogodišnjeg iskustva na otvorenom, Imre Cseterki je posjetio nekoliko zemalja u Evropi, Aziji, Africi, Sjevernoj i Južnoj Americi sa foto-aparatom u ruci i napravio rijedak portfolio fotografija divljine. Njegove fotografije se prepoznaju širom svijeta i izložene su u međunarodnoj fotografskoj zajednici, a kao priznanje za rad, izabran je za potpredsjednika Međunarodne federacije fotografa divljine u 2014.

Imre Cseterki je ekonomista i finansijski stručnjak i trenutno radi u Crnoj Gori kao Glavni izvršni direktor OTP Faktoring doo. Divi se prirodnim ljepotama ove zemlje od 2014. godine kada je došao u Crnu Goru. Svoje slobodno vrijeme sa velikim zadovoljstvom provodi u prirodi posjećujući i fotografišući različite predjele.

“U okviru svog društveno odgovornog poslovanja orijentisani smo na promociju i afirmaciju stvaralaštva umjetnika i omogućavamo im da u novom i atraktivnom prostoru filijale u Moskovskoj izlažu svoje radove”, istakli su iz CKB-a.

 

Send this to a friend