Kultura

FOTO: Održana prezentacija Pecha Kucha Night u Starom gradu Kotoru

Prvi je na Pecha Kucha Night KotorAPSS prezentovao Miroslav Boljević, član prvog crnogorskog startupa Tour Via me, koji nam je govorio o svom učešću u globalnom projektu “Inside Out” i na kakve su poteškoće naišli. Sljedeći na redu bio je jedan od osnivača Gradija, bloga, podcastsa i radio emisije koja obrađuje teme kao što su arhitektura, urbanizam i ekologija Ivan Rajković koji je govorio kako je ekipa od devetoro ljudi došla na ideju da pokrene Gradio, na kakve su sve prepreke naišli, kakve su uspijehe postigli i kako su uspijeli da je sarađivati sa međunarodno priznatim organizacijama.

Blažo Milić, motorista i tehnički direktor nezavisnog dnevnika Vijesti otkrio je zašto je kupio svoj prvi motor i kako je naučio da ga vozi i kako izgleda putovati svijetom na motoru. Saznali smo kako je prespavati na Mongolskoj granici jer su carinici imali slobodan vikend. Takođe, Blažo organizuje okupljanje motorista pod nazivom “Horizont unlimited”, koji se održava u Eko kantuna Vrnjak u Kolašinu. 

Polaznik Digitalizuj.me blog radionice advokat Marija Živkovič Milić je pričala kako i zašto je pohađala našu radionicu i kako izgleda pokrenuti svoj blog. Podijelila je sa publikom svoja iskustva iz Škotske i otkrila koji je to restoran isključivo mamac za turiste, kao i zašto nikada ne bi pisala blog post o svojoj profesiji.

Milo Radonjić, urednik i prezenter na televiziji Atlas objasnio nam je razliku između Teatra i Televizije i kako ta dva medija mogu interagovati, dok je Daniela Starović, freelance grafički dizajner ispričala kako izgleda živeti u zatvoru i sarađivati sa zatvorenicima na izradi novog suvenira za grad Veneciju. 

Matija Vuković, dio Kotor APSSa tima ispričao je priču o svom iskustvu vome iskustvu i kako je zahvaljujući Kotor APSSu počeo da radi u jednom od najboljih svijetskih arhitektonskih studija HHF, a čula se i priča o drugu Krgi, koji je zahvaljujući svojoj volji, promijenio svoj život iz korijena, počeo da vozi biciklo i putuje po svijetu u susret novim avanturama, a Janko Šćepanović otkrio je da iznad Kotora postoji kanjon za koji čak ni Kotorani ne znaju.

Prisustvo na ovogodišnjem KotorAPSSu je besplatno, a prijavu je potrebno poslati na mail adresu [email protected]

 

Send this to a friend