Kultura

FOTO: Otvoren Festival folklora djece i mladih

“Ovakvi projekti pokazuju da nacionalne, kulturološke, vjerske i druge različitosti među ljudima, ne dijele već spajaju, doprinoseći obogaćivanju naših prijateljstava i gradeći mostove ljubavi među narodima”, rekao je predsjednik Skupštine Glavnog grada, Đorđe Suhih otvarajući Festival.

Podsjetio je i da folkloraši vjekovima dokazuju da su najiskreniji čuvari tradicionalnih vrijednosti, običaja i igara svojih zemalja, ali i gdje god da odu njeni najljepši ambasadori.

Otvaranju Festivala prisustvovao je veliki broj građana, kao i ličnosti iz javnog i kulturnog života.  

Drugo veče Festivala biće organizovano večeras u 20.30 časova a u okviru programa nastupiće prvi izvođački i omladinski ansambl KIC-a “Budo Tomović”, Folklorni ansambl ”MAGIC” iz Bugarske, Ansambl narodnih igara i pjesama “Đurđrvdansko kolo“ iz Podgorice, ansambl “Etnoharmonija” iz Podgorice i KUD ,,Župa“ iz Nikšića.

Festival će biti zatvoren u četvrtak, 14.jula nastupima u šoping molu Delta City od 18 sati i tržnom centru Mall of Montenegro od 19 sati.

Festival se realizuje u okviru manifestacije “Podgoričko ljeto 2016” uz tehničku podršku Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović“ i “Dječjeg saveza“ Podgorica, a cijeli projekat podržan je odlukom Komisije o finansiranju nevladinih organizacija Glavnog grada.    

 

Send this to a friend