Kultura

FOTO: Predstava “Velika drama” KUD-a “Kruščić” odigrana u Novom Sadu

,,Velika drama” je priča o kolonizatorskoj porodici koja je došla iz Crne Gore, čiji se dalji životni put i sudbina prepliću sa tragedijom srpske istorije. Predstava je urađena povodom obilježavanja 70 godina od kolonizacije Crnogoraca u Vojvodinu.

“Karte za predstavu podijeljene su nekoliko dana ranije, a u punoj pozorišnoj sali, koja prima više od 450 ljudi, prisutni su između ostalih, bili predstavnici Vlade Vojvodine Miroslav Vasin, gradski sekretar za kulturu Vanja Vučenović i predsjednik Nacionalnog savjeta Crnogorske nacionalne zajednice Ratko Šoć”, saopšteno je iz NSCNZ.

Predstava je izvođena po tekstu Siniše Kovačevića, a u režiji Dejana Cicmilovića, a od 20. marta, kada je premijerno izvedena, odigrana je više od 40 puta.

“Ne samo što je osvojila publiku, već je za kratko vrijeme više puta nagrađivana. Posljednje priznanje, plaketu ‘Aleksandar Popović’, dobila prije nekoliko dana na Festivalu najboljih amaterskih pozorišta sa prostora bivše Jugoslavije, Repassage fest, za najbolju predstavu u cjelini. NSCNZ sa zadovoljstvom pozdravlja veliki uspjeh KUD- a ‘Kruščić’ i ubuduće će podržavati njegov rad”, dodaje je se u saopštenju.

NSCNZ se zahvalio gradu Novom Sadu, Vladi AP Vojvodine i Dramskom studiju “Luča” KUD-a “Kruščić”.

Send this to a friend