Kultura

FOTO: Radovi Milice Mijajlović u CKB-u

Milica Mijajlovic je prošle godini, u okviru studijiskog boravaka u Francuskoj, pohađala “École Supérieure d’Art de Lorraine”, Metz, a u prethodne dvije godine je učestvovala u nekoliko grupni izložbi i projekata. 

“Slike stvaram spontano. Bez puno promišljanja, u skladu sa osećanjem, nanosim boje na platno i pokušavam da ih dovedem u harmoničan odnos.  Inspiraciju najčešće pronalazim u floralnim motivima. Floralne forme me motivišu da stvaram jer su na neki način ogledalo radosti. Na slikama ih predstavljam stidljivo – pojavljuju se i nestaju, nikada ne bivajući u potpunosti definisane. Divim se činjenici da svijet u kome živimo i dalje cvjeta i trudim se da atmosferu te misli prenesem  posmatraču”, navela je Milica Mijajlović. 

U cilju razvijanja, podsticanja i promovisanja mladih likovnih stvaralaca, Crnogorska komercijalna banka je sa Fakultetom likovnih umjetnosti krajem februara ove godine zaključila Protokol o saradnji na osnovu kojeg će radovi studenata i saradnika fakulteta biti izlagani u poslovnici banke u Moskovskoj ulici. 

Postavke radova će se mijenjati na mjesečnom nivou, a ovo je druga u nizu postavki koje se mogu vidjeti u filijali.

Send this to a friend