Kultura

FOTO: Zavičajno udruženje “Bajo Pivljanin” održalo Svečanu akademiju u Kuli

“Pred prepunom salom kulturno-umjetnički program izveli su folklorni ansambl doma kulture Sivac, zdravičar Božidar Miljanić član KUD-a “Durmitor” iz Kule, glumac Milorad Stjepović član Doma kulture Sivac, članovi Guslarskog društva “Bajo Pivljanin” Zemun Batrić Jokanović, Marko Šćepanović i Zoran Plemić, ženska pjevačka grupa “Bjelasica” Sivac i muška pjevačka grupa KUD-a “Blagoje Parović” Gajdobra, a program je vodio Radoman Jelovac”, kaže se u saopštenju.

Nakon završetka svečane akademije priređena je i svečana večera u tradicionalnom stilu koja je održana u restoranu Čarda, gdje je specijalni gost večeri  bio poznati pjevač Crnogorske muzike Miloje Bubanja uz pratnju Terapija Benda iz Kule.

Pokrovitelj manifestacije bila je opština Plužine.

“Udruženje “Bajo Pivljanin” Kula želi javno da se zahvali predsjedniku Opštine Plužine gospodinu Mijušku Bajagiću koji je imao razumijevanja i pomogao da se ova manifestacija održi. Zahvalnost takođe pripada opštini Kula i pokrajinskom sekretarijatu za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova koji su sufinasirali manifestaciju i mnogobrojnim sponzorima i donatorima”, navodi se u saopštenju.

Send this to a friend