Kultura

Kraljevsko pozorište Zetski dom: Predstava Ivica i Marica i koncert Miloša Karadaglića u maju

Kako je najavljeno na pres konferenciji na kojoj je predstavljen majski repertoar ovog pozorišta, predstava „Ivica i Marica“ premijerno će biti izvedena u ponedeljak, 27. aprila u 18 časova, dok će reprizna izvođenja biti 28. i 29. aprila.

Marija Nikčević, PR pozorišta navela je da će pored ovih termina predstava biti izvedena i 24. maja, a sve to je dio Dječije scene – segmenta MIT Festivala 2015edstava, kao i prva premijera Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ za ovu godinu.

O radnom procesu na ovoj dječijoj predstavi govorio je reditelj Radonjić, koji je istakao da se radi o projektu kome je pristupio na poseban način. Kako je kazao, on se kroz ovaj projekat djeci obraća kao i odraslima, sasvim ravnopravno, te ističe da, bez obzira na to što se radi o dječijoj, ovu predstavu mogu gledati svi – od šest do 106 godina.

Radonjić je naveo i da je u osnovnoj temi i ideji ove bajke pronašao veze sa onim što je današnjica svakog djeteta, ali i roditelja, sa onim što je njihov odnos, te je promišljeno koristio sve elemente koje ova priča nosi.  

Producentskinja Danijela Radulović, PR pozrišta najavila je da će 12. maja biti održan koncert Miloša Karadaglića, kao muzički dio festivala, dok je pod dramskim za maj mjesec zakazana i premijera predstave „Venecijanka“ u  režiji Lidije Dedović. Takođe, biće izvedena predstava „Kabare“, autorski projekat Milana Laneta Gutovića, a krajem mjeseca još jedna predstava u produkciji Kraljevskog pozorišta i to „Žabar“ u režiji Lidije Dedović.

U maju će biti aktuelni edukativni programi pod nazivom Laboratorija – radionice u okviru MIT Festvala koje okupljaju mlade kreativce i profesionalce koji ih vode. Iz pozorišta su naveli da su prijave za radionicu toku, te da se radi o filmskoj radionici koja će se održati 15, 18, 19, 20, 28. i 29. maja, a koja će rezultirati kratkim filmom. Takođe, biće održana i teatarska radionica sa Milanom Lanetom Gutovićem, koja je zakazana za 22. maj u 18 časova.

Na konferenciji su napomenuli da animacija publike neće biti usmjerena samo na Cetinjane, već se planira i organizovan prevoz iz drugih gradova, tako da će i publika iz Podgorice i Nikšića i dalje biti u prilici da isprati sve programe Kraljevskog pozorišta.

                           

 

Send this to a friend