Kultura

Likovna radionica u hotelu Avala u Budvi

Učenici ove škole svake godine, povodom 22. februara- Dana škole, organizuju tradicionalni likovni konkurs na temu života i djela Danila Kiša.

Učenici stvaraju svoje radove tehnikom po izboru, ali u isto vrijeme, i u unaprijed  pripremljenom  prostoru. Tri  najbolja rada svake godine odabere  grupa od tri poznata budvanska umjetnika, a na Dan škole svi radovi se  izlažu u školskom amfiteatru, a autori najboljih se adekvatno i nagrade.

“Ambijent  ekskluzivnog restorana “Bruno” sa svojim egzotičnim koloritom, monumentalnim skulpturama i neobičnim predmetima, prepoznali smo kao zanimljiv i  inspirativan  za tu vrstu aktivnosti njenih učenika. To se pokazalo i opravdanim, jer su taj prostor i učenici na sličan način doživjeli, u njemu uživali i nadahnuto stvarali  zanimljive radove, koji će na Dan škole, kao i u narednom periodu, krasiti prostorije njihove škole”, kazala je profesorica Ranka Perunović.   

Direktor kompanije “Beppler&Jacobson Montenegro” Nikola Kasalo, saopštio je da oni na ovo gledaju kao izvanrednu vrstu sve bolje saradnje sa lokalnom zajednicom i da im je čast da kao kompanija daju svoj doprinos u obilježavanju imena i djela proslavljenog crnogorskog umjetnika Danila Kiša.

 

 

Send this to a friend