Kultura

Miloš Karadaglić se privremeno povlači sa scene zbog bolesti

“Za dvije sedmice trebalo je da započenem jednu od najuzbudljivijih turneja u mojoj karijeri. Sve protekle mjesece proveo sam pripremajući se za to – kako bih dao najbolje od sebe. Pa ipak, uprkos svemu tome, bez obzira na sav uloženi trud, zdravstveni problem koji se pojavio tokom 2015. godine, na žalost se vratio”, napisao je  Karadaglić obraćajući se svojim pratiocima na društvenoj mreži Facebook.

Iako je od marta ove godine bio primoran da napravi pauzu zbog upale tetiva koja ga je već duže vrijeme mučila, Karadaglić se ovih dana neće vratiti na scenu.

Kako je danas objavio, još nije uspio da se oporavi. Uz to, preporuka ljekara je da napravi novu pauzu – dugu cijelu jednu sezonu.

“Duboko me rastužuje ovo što moram da napišem. Nastupi su ono za što živim. Ništa ne volim više od toga da budem na sceni i sa svima dijelim dar muzike.Za dvije sedmice trebalo je da započenem jednu od najuzbudljivijih turneja u mojoj karijeri. Sve protekle mjesece proveo sam pripremajući se za to – kako bih dao najbolje od sebe. Pa ipak, usprkos svemu tome, bez obzira na sav uloženi trud, zdravstveni problem koji se pojavio tokom 2015. godine, na žalost se vratio. Moji ljekari su ovog puta bili vrlo jasni – poremećaj pokreta od kojeg patim je kompleksan i beskompromisan i ne može se riješiti za nekoliko sedmica ili mjeseci. Dakle, jednoglasno su mi savjetovali da se povučem sa svih koncertnih angažmana barem do kraja ove sezone, kako bih izašao iz tog začaranog kruga u kome sam se našao. Za mene je izuzetno teško da to prihvatim, ali – na žalost – nemam drugog izbora već da se tome povinujem. U godini koja je predamnom, pored toga što ću se potpuno posvetiti tome da se u potpunosti oporavim i ponovo zasviram, planiram da fokusiram svoju energiju na druge stvari koje mi takođe mnogo znače”, dodao je on.

Kako je saopštio, Karadaglić će nastaviti svoj dobrotvorni i pedagoški angažman, i rad sa perspektivnim studentima gitare i voditi ih ka muzičkoj budućnosti koja će ih ispuniti.

“Ja dajem čvrsto obećanje da ću se vratiti na vašu pozornicu, prije nego što mislite, jači i bolji nego ikad prije.Ali, za sada, samo mogu još jednom da kažem da mi je mnogo žao što će ova vijest biti razoračenje za mnoge od vas”, napisao je on.

Svjestan koliko toga duguje publici, ovim riječima izazvao je brojne reakcije i poruke podrške na društvenim mrežama.

Podsjećamo, Karadaglićev prvi nastup nakon skoro polugodišnje pauze bio je krajem jula na Luštici i u Kotoru, u okviru programa Don Brankovih dana muzike KotorArta. Tada je imao koncert sa svojim prijateljima i kolegama klarinetistom Anderasom Otenzamerom i akordionistkinjom Ksenijom Sidorovom. Tada je kazao kako su „upravo prijatelji – u Kotoru i na sceni – ti koji mu pomažu da se vrati nastupima“.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

drži se ti što on
drži se ti što on

Anonimni
Gost
Anonimni

Kako si lijep! 🙂
Kako si lijep! 🙂

Anonimni
Gost
Anonimni

Brz oporavak ti od srca želim
Brz oporavak ti od srca želim, divni momče. Drži se!!!

Anonimni
Gost
Anonimni

lijepi mladicu zelim ti da se
lijepi mladicu zelim ti da se brzo oporavis i nastavis sa radom i uspjesima

Lola
Gost
Lola

Nadam se da je povlacemje
Nadam se da je povlacemje privremeno i na kratko!!!! Brz oporavak.

Send this to a friend