Kultura

“Najveći trgovac na svijetu” u Gradskim knjižarama

“Nije važno ono što ste danas, važno je ono što možete da postanete primjenom tajni iz deset drevnih  mudrosti, a koje u knjizi Najveći trgovac na svijetu otkriva Og Mandino”, navodi se u saopštenju izdavača, te dodaje da je to knjiga zanimljivog i očaravajućeg stila, dirljivih i nadahnujućih poruka, originalnog zapleta, za koju se vezuje po jedno smjeti i morati. 

“Kao prvo, ne smijete je ispustiti iz ruke dok je do kraja ne pročitate, kao drugo, svi oni koji imaju nešto na prodaju – praktično svi mi, moraju je pročitati”, kaže se u saopštenju. 

Svi smo mi trgovci, bez obzira na profesiju i poziv. Kako bismo mogli spoznati ličnu sreću i steći duševni mir, prvenstveno moramo sebe prodati sebi. A Og Mandino otkriva upravo kako to postići. 

Knjiga govori o mladiću Hafidu koji je postigao uspjeh korak po korak, rukovodeći se sa deset mudrosti koje je nekada davno neko ispisao na papirusu. Mladić upoznaje bogatog trgovca, koji će na samrti sa njim podijeliti tajne njegovog uspjeha sadržane u deset svitaka mudrosti, koje je i sam trgovac nekada naslijedio. 

O učinkovitosti  metoda i zakonitosti koje autor u knjizi opisuje, govori i činjenica da je kao i glavni junak u knjizi, i sam autor došao korak po korak do svog uspjeha, od neuspješnog prodavca životnog osiguranja i alkoholičara, do urednika uspješnog časopisa.

A uspjeh ne dolazi sam po sebi, već je posljedica sistematskog razvijanja vlastitih vrijednosti, od kojih obeshrabljeni životnim okolnostima, nerijetko odustajemo. Tako je i uspjeh knjige Najveći trgovac na svijetu rastao postepeno. Naime, pojavljivanje prvog dijela prošlo je potpuno nezapaženo, ali objavljivanjem nastavka, I i II dijela, Najveći trgovac na svijetu postaje jedna od najprodavanijih knjiga. 

Send this to a friend