Kultura

Nitianand Haldipur trio oduševio Podgoričane

Na zadovoljstvo brojnih posjetilaca, različitih generacija, među kojima je bio drugi sekretar Ambasade Indije u Beču, gospodin Pavan Kumar Bade, kao i drugi predstavnici diplomatskog kora u Crnoj Gori 

“Umjetnik nas je uveo u meditativnu atmosferu indijske klasične muzike, objasnivši na početku koncerta osnovna načela izvođenja muzike, ulogu svakog instrumenta u grupi, specifičnost indijskih ljestvica-raga, kao i načine na koje ih muzičari izvode u skladu sa svojim mislima, raspoloženjem i slobodom improvizacije.  Ovaj koncert je za većinu publike bio ekskluzivna prilika da neposredno čuje originalnu indijsku muziku u virtuoznoj i maštovitoj interpretaciji renomiranog majstora, koji nastavlja tradiciju velike škole Senia-Maihar”, navodi se u saopštenju.

Nitianand Haldipur dobitnih je najvišeg nacionalnog priznanja za doprinos indijskoj klasičnoj muzici koje dodjeljuje Nacionalna akademija izvođačkih umjetnosti sa sjedištem u Nju Delhiju. 

Kocert je organizovan od strane KIC Budo Tomović, Ministarstva kulture u Crnoj Gori, Ambasade Indije u Beču, dok je glavni sponzor Indijski savjet za kulturne odnose.

Kako se navodi u saopštenju, organizatori koncerta dogovorili su nastavak saradnje, te će podgoričani tokom sljedeće godine imati priliku da uživaju u još nekoliko koncerata indijske klasične i popularne muzike.

Send this to a friend