Kultura

Novi roman Gijoma Musoa u Gradskim knjižarama

Muso ističe da je ovog puta nastojao da napiše knjigu punu optimizma, a ona će vas nasmijati, navesti da se osjećate dobro i da se upustite u novu avanturu.

“Kako bih bez tebe” je teško žanrovski odrediti, budući da sadrži elemente trilera, komedije, porodične drame, ali i ljubavne priče. Priča nas vodi ka Gabrijel koja u svom životu ima dva muškarca – oca i prvu ljubav. Jedan od njih je ugledni policajac, a drugi je poznati lopov.

Igrom sudbine, obojica su odavno nestali bez traga ostavljajući veliku prazninu u Gabrijelinom srcu. Jednog dana, i to u isto vrijeme, iznenada se vraćaju u njen život. Oni se međusobno poznaju i u isto vrijeme mrze toliko da su spremni da izazivaju jedan drugog do smrti. Gabrijel dolazi u situaciju da odbija da bira između čovijeka kojeg voli i oca, a najviše bi željela da ih zaštiti, pomiri i podjednako voli do kraja života. Međutim, u nekim sukobima smrt je neizbježna. 

Muso,koji je po zanimanju profesor ekonomije, očaran književnošću i filmom, počeo je da piše još kao student. Njegovi romani prodati su širom svijeta u više miliona primjeraka i prevedeni su na više od 30 svjetskih jezika, a za sve romane su otkupljena i filmska prava. Pažnju naše čitalačke publike privukao je romanima “Samo budi ovdje”, “Zato što te volim”, “Vrati mi se”, “Zov anđela”, “Djevojka od papira”, “Sutra” i “Central park”. 

 

Send this to a friend