Kultura

Sava Centar ovacijama pozdravio Lauševićev povratak

Mnogobrojna publika pozdravila je burnim aplauzima autorsku i glumačku ekipu, a najduži aplauz dobio je Žarko Laušević, koji se nakon 15 godina ponovo vratio na veliko platno. 

Film traje oko 100 minuta, a glavni akteri su skitnice Moma i Ema, koji se zaljubljuju i počinju da žive u potpunoj nemaštini i jedno drugom uljepšavaju dane, a kasnije odlaze na medeni mjesec i tom prilikom nailaze na ostavljenu bebu pored kontejnera, poslije čega nastavljaju porodični život u troje. 

Projekciju filma obilježio je gromoglasan smijeh publike, koja je uživala gledajući ljubavnu priču o dvoje skitnica, dok se Momčilović obratio publici, rekavši da je ova projekcija posvećena preminuloj asistenkinji režije. 

U filmu igraju i Petar Božović, Miloš Vlalukin, Bojan Žirović, Nebojša Ljubišić, Cvijeta Mesić, Jovo Maksić, Veselin Ilić, Aleksandar DJurica, Miloš Samolov, Nebojša Ilić, Marko Gvero, Danica Todorović, Jelena Gavrilović, Vlada Stević, Bojan Lazarov i beba Nada. 

Direktor fotografije je Aleksandar Ilić, dizajner zvuka Aleksander Simeonov, kompozitor Irena Popović, scenograf Aleksandar Berček, a kostimograf Jelena Petrović. 

 

Send this to a friend