Kultura

Serija o Lazi Kostiću se snima i u Crnoj Gori

Režiser Zdravko Šotra, poznat po ostvarenjima “Više od igre”, “Ranjeni orao”, “Greh njene majke”, “Braća po materi”, “Lajanje za zvijezde”, “Zona Zamfirova”, “Ivkova slava” i “Šešir profesora Koste Vujića” naglašava da serija donosi uzbudljive slike iz druge polovine 19. i početka 20. vijeka i jednu veliku ljubavnu priču.

 

“Jedna od epizoda iz burnog života Laze Kostića, koji je bio u eliti evropske inteligencije, poeta, ali i pisac filozofskih rasprava i borac za oslobođenje našeg naroda, jeste i da je bio dopisnik za bečke novine sa crnogorskih i hercegovačkih ratišta protiv Turaka. Bio je sedam godina na dvoru knjaza Nikole, koji je neobično volio da bude sa pametnim ljudima, pa je pozvao Kostića, Matavulja i druge“, kazao je Šotra za Večernje novosti. 

Ističe da će se neke scene snimati i u Dubrovniku.

“Na Belavisti ćemo snimati osveštanje pravoslavne crkve u Dubrovniku, a slijede snimanja i u Beogradu i Veneciji”, najavio je Šotra. 

Prema njegovim riječima, film “Santa Maria della salute” pojaviće se u decembru. Uloge Laze Kostića i Lenke Dunđerski povjerene su glumcima Vojinu Ćetkoviću i Tamari Aleksić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veljko živković
Gost
veljko živković

Ја сам чуо да у новој серијиЈа сам чуо да у новој серији Здравка Шотре “Санта Мариа Дела Салуте” о Лази Костићу учествује и Иван Босиљчић који тумачи лик Николе Тесле, а Слобода Мићаловић коју тумачи лик Олге Дунђерски. Никола Ђуричко би могао да игра у новој серији Здравка Шотре “Санта Мариа Дела Салуте” о Лази Костићу у улози Кнеза… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Lijepo.
Lijepo.

Send this to a friend